reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lístky do kin na druhého Hobita mizí po tisících

aktualizováno
09:54, 12. 12. 2013
Film Aleš Borovan

Čeští kinaři se po hubené letní sezóně mohou v závěru roku připravit na příjemný nápor stovek tisíc diváků.

Do kin dnes vstupuje film Hobit: Šmakova dračí poušť režiséra Petera Jacksona, který je pokračováním filmového trháku Hobit: Neočekávaná cesta. Největší tuzemské sítě multikin již před premiérou prodaly tisíce lístků, které naznačují silný zájem fanoušků J.R.R. Tolkiena a výpravných fantasy bijáků. Největší síť multiplexů (podle tržeb) Cinema City Czech má v tuto chvílí prodáno skoro 5000 vstupenek a každým dnem přibývají další tisíce. Konkurence ze CineStar ve středu 11. prosince registrovala 32 tisíc rezervovaných nebo prodaných lístků, což je vyšší číslo než před rokem u Neočekávané cesty.

První díl Hobita, který do kin vstoupil 13. prosince 2012, se stal jedním z nejúspěšnějších filmů v českých kinosálech. Do konce minulého roku v kinech utržil přes 72 milionů korun, návštěvnost se pohybovala přes půl milionu diváků. Celkové tržby snímku v kinech přesáhly 110 milionů korun, návštěvnost vystoupala až na na více než 710 tisíc diváků. Třetí díl Hobita přijde do kin v prosinci 2014.

Oproti loňskému roku bude u Šmakovy dračí pouště k dispozici i kopie 3D s titulky. Ta v roce 2012 chyběla, díky čemuž provozovatelé kin a distributoři přišli o miliony korun na tržbách. Cinema City rovněž "Šmaka" promítá z kopie pro 4D sál se zvukovými, světelnými a pohybovými efekty.