reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lucii Bílé vyschl zdroj milionových příjmů

16:54, 19. 12. 2013

Jednomu z nejúspěšnějších českých entertainerů, zpěvačce a podnikatelce Lucii Bílé, se významně zmenšil - minimálně na nějaký čas - zdroj milionových příjmů.

Divadlu Ta Fantastika (provozovatel Fantazma), které Bílá vlastní s Juliem Hirschem, loni radikálně spadl zisk o 87 procent na 600 tisíc korun. Tam, kde si Bílá mohla přijít na jednotky milionů, se nyní musí spokojit s o řád nižší sumou. Divadlu rovněž kontinuálně od roku 2007 padají tržby, za šest let se snížily na 32 milionů - na méně než polovinu. Celkem za posledních deset let Fantazma vygenerovala kumulativní čistý zisk 50 milionů korun.

Pokles ekonomických ukazatelů souvisí s rozhodnutím vedení divadla opustit v roce 2011 muzikálový a činoherní segment a věnovat se výhradně černému divadlo, zaměřenému na turistickou cílovou skupinu. Podnikatelský tah tehdejší spolumajitel Petr Kratochvíl vysvětloval diskriminací v oblastí rozdělování dotací, kdy určitá soukromá divadla od pražského magistrátu dostávala peníze a Ta Fantastika nikoliv.

Pro Bílou není pád příjmů z Ta Fantastika úplně citelným zásahem. Její CD si udržují solidní prodeje - kupříkladu posledního alba Bílé Vánoce v Opeře (CD+DVD), které vydal Supraphon, se prodalo přes 10 tisíc nosičů. Stejně tak je zájem i o její koncerty. Dále je Bílá tváří minerální vody Ondrášovka, příjemné sumy jí plynou z firemních vystoupení nebo účinkování v televizi (Česko Slovensko má talent na Primě).