reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Adam Dvořák vyrobí film, inspirovaný Radovanem Krejčířem

12:27, 8. 1. 2014
Film Aleš Borovan

Po úspěchu filmu Příběh Kmotra, který v kinech doposud utržil skoro 45 milionů korun, se do výroby chystá další snímek, inspirovaný reálným českým podsvětím.

Produkční firma Movie Adama Dvořáka natočí dvoudílný film Gangster Ka, jehož volným předobrazem bude život a skutky Radovana Krejčíře. Ten je na útěku z České republiky a momentálně působí v Jihoafrické republice. První díl se bude zabývat vytvářením a fungováním gangsterských struktur v českých reáliích, druhá část by měla být "mezinárodní". "Chceme rozklíčovat mechanismy státní korupce," uvedl Dvořák. Jednička by měla jít do kin někdy v září 2015, dvojka pak o měsíc později.

Rozpočet projektu za českou stranu je okolo 40 milionů korun. Dvořák nyní shání jihoafrickou koprodukci, která by zafinancovala natáčení za hranicemi Česka. Režisérem Gangster Ka bude talentovaný Jan Pachl (seriál Cirkus Bukowsky), který rovněž píše scénář s publicistou Jaroslavem Kmentou (na fotce vlevo). Hlavní postavu ztvární Hynek Čermák (vpravo), ve filmu se objeví i srbský herec Pedja Bjelac. Scénář by měl být hotový do března, natáčení je naplánováno na podzim letošního roku.