reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

RedHead Music naváže strategickou spolupráci s Warner Music

14:08, 9. 1. 2014
Hudba Aleš Borovan

Na trhu se hudebních vydavatelství se rýsuje nová strategická aliance. Nově vzniklá gramofirma RedHead Music (RHM) bude spolupracovat s jedním z největších tuzemských hráčů, pobočkou Warner Music (dříve česká EMI).

Spolupráce bude zahrnovat rozvoj potenciálu umělců ReadHead včetně distribuce nosičů. RHM většinového vlastníka Antonína Milaty (na fotce vlevo) je silná především v digitálním prostředí, na sociálních sítích a v zásahu mladších skupin hudebních konzumentů. Hlavními umělci ReadHead jsou momentálně mladí zpěváci Voxel a Adam Mišík. Těm již měla vyjít deska na podzim 2013, jejich vydání bylo posunuto na jaro 2014.

Warner Music vedená Vladimírem Kočandrlem (vpravo) zase může umělcům RHM pomoci v průniku do hudebních obchodů a obchodních řetězců, do televize a rozhlasu plus na akce "větších" interpretů. Podle statistik asociace fonografického průmyslu držela Warner Music (ještě jako EMI Czech Republic) v roce 2012 skoro 17ti procentní podíl na českém trhu, což ji zařadilo na čtvrté místo za Sony Music, Supraphon a Universal Music. K nejprodávanějším domácím umělcům WM v současnosti patří kapely Kabát, Tři sestry, Helena Vondráčková nebo Robert Křesťan a Druhá tráva.