reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nogup agency přiveze do Česka muzikál Mamma Mia!

22:24, 20. 1. 2014
Muzikály/divadlo Aleš Borovan

Letošní trh s muzikálovými novinkami dostává čím dál jasnější kontury. Po ohlášených premiérách muzikálů Fantom opery (produkce GoJa), Antoinetta - královna Francie (Musical Production) a Adam a Eva (Divadlo Broadway) se o peníze muzikálových diváků popere i titul Mamma Mia!.

Ten do Česka doveze relativně nová agentura Dark style agency, kterou napůl vlastní Nogup agency a Renata Štupáková. Premiéra je naplánována na 12. prosince v Kongresovém centru v Praze, režírovat bude Antonín Procházka. Mamma Mia! je muzikál s písněmi švédské skupiny ABBA, zazní zde kupříkladu Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen nebo Mamma Mia. Konkurzy na hlavní role budou vyhlášeny v březnu.

Muzikál měl ve světě premiéru v Londýně v dubnu 1999. Uveden byl ve více než 270 městech po celém světě, představení navštívilo 54 miliónů diváků a utržilo přes dvě miliardy dolarů. V roce 2008 vznikla i filmová verze, ve které hráli Meryl Streepová a Pierce Brosnan.