reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Do abbovského muzikálu Mamma Mia! investuje podnikatel Kovarčík

12:08, 23. 4. 2014
Muzikály/divadlo Aleš Borovan

První tisíce lístků na chystaný abbovský muzikál Mamma Mia! mizí z předprodejních sítí TicketArt a Ticketportal. Na představení, které má premiéru 12. prosince v pražském Kongresovém centru s kapacitou 1650 míst, se již prodalo přes 10 tisíc vstupenek. 

Za českou licencí Mamma Mia! stojí producenti Dark Style Agency (Renata ŠtupákováJiří Jurtin a Zdeněk Kubík) a podnikatel Peter Kovarčík (foto) z agentury Czech Teleaxis. Hlavním sponzorem je společnost PSJ. Celkový rozpočet muzikálu se pohybuje mezi 20 až 30 miliony korun. Licence v tuto chvíli počítá s více než 70 reprízami, které jsou naplánovány v Kongresovém centru až do května 2015.

V české verzi muzikálu s hity skupiny Abba vystoupí řada popových, hereckých a muzikálových hvězd. Mezi nimi Petr KolářJiří LangmajerRoman VojtekIvana ChýlkováPavel Vítek nebo Jaroslava Kretschmerová.

Mamma Mia! měla premiéru v Londýně v roce 1999. Doposud byla uvedena v 41 zemích, vidělo ji na 54 milionů diváků. Celkové tržby ve světě překročily dvě miliardy dolarů.