reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Jan Hřebejk natočí filmovou trilogii Zahradnictví, dějového předchůdce Pelíšků

12:17, 7. 7. 2014
Televize Film Aleš Borovan

Ultrapracovitý režisér Jan Hřebejk (foto) ještě ďábelsky navýší tempo. Kromě připravovaného projektu Učitelka (produkce Offside Men, natáčení v roce 2015, odkaz pod článkem) se pustí i do rozsáhlé trilogie Zahradnictví, která má být jakýmsi "prequelem" k přelomovým Pelíškům.

Scénář Zahradnictví napsal Hřebejkův dlouholetý parťák Petr Jarchovský, produkci si vezme na starost společnost Fog´n´Desire Films Viktora Tauše a Michala Kollára. Ti jsou pro Hřebejka již vyzkoušenými spolupracovníky, dělali spolu loňský snímek Líbánky. Již nyní je jasné, že na účast v rozsáhlé dobové trilogii Zahradnictví (40. ,50. a 60. léta) kývne klíčový koproducent Česká televize a Barrandov Studio

Rozpočet projektu se počítá na desítky milionů korun. Příběh (drama s prvky hořké komedie) je podle tvůrců jakousi kronikou české rodiny, jejíž členové se vyrovnávají s následky druhé světové války a "zároveň musí čelit dramatickým změnám ve společnosti v souvislosti s událostmi roku 1948". Zatím není stanovené přesné datum realizace.