reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Odborné vydavatelství Business Media CZ pokračovalo ve ztrátovém hospodaření

09:28, 12. 9. 2014

Vydavatelství Business Media CZ, které vydává odborné tituly jako Stavitel, Můj dům nebo Automobil revue, spadlo pátý rok po sobě do milionové ztráty. V roce 2013 prodělek činil 7,2 milionů korun, o tři miliony méně než v roce 2012.

Celkový prodělek firmy za posledních pět let přesáhl 101 milionů korun. Minusová účetní čísla jsou do značné míry daná odpisy - ty v posledních dvou letech dosahovaly stabilní výše 14 milionů korun, předtím to bylo 32 milionů (2011) a 35 milionů (2010). Firma tak byla závislá na finanční podpoře svého předchozího majitele, švédské společnosti Docu Group. Naopak managementu se dařilo navyšovat tržby (třetí rok za sebou), které loni stouply o šest milionů na 215 milionů korun.

Business Media CZ na přelomu července a srpna 2014 převzala investiční společnost Czech Media Investments, kterou vlastní dlouholetý top management firmy, generální ředitel Tomáš Tkačík (na fotce zleva doprava, pozn. aut.), finanční ředitel Václav Bednář a výkonný ředitel Hynek Paťorek. Cena transakce nebyla oznámena.