reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miliardáři Křetínský s Tkáčem vstoupili do sítě e-shopů Rockaway

10:18, 15. 9. 2014

Majitelé Blesku, miliardářské duo Daniel Křetínský (foto) a Patrik Tkáč, rozšiřují své internetové aktivity. Jejich investiční společnost Czech Media Invest (vlastnictví 50 na 50) majetkově vstoupila do sítě e-shopů E-commerce Holding.

Tu vlastní investiční skupina Rockaway Jakuba Havrlanta. Zatím není jisté, zda jde o majoritní nebo minoritní vstup. E-commerce Holding s 1,5 milionem zákazníků zahrnuje síť specializovaných e-shopů, které se zaměřují na vysokomaržové kategorie zboží jako je sport, móda, dětské zboží a vybavení domácnosti. V současně době pod hlavičkou E-commerce Holding fungují e-shopy se sportovním vybavením (Sporty.cz, Snowboards.cz) s módou (BigBrands.cz) a dětským zbožím (Proděti.cz). Síť by se v krátké době měla rozšířit o další weby.

„Projekt E-commerce Holding považuji za zajímavou příležitost s velkým potenciálem, která může vhodně doplnit naše hlavní internetové aktivity, tedy on-line divizi společnosti Czech News Center,“ uvedl Křetínský. E-commerce Holding, kterému šéfuje někdejší šéf Allegro Group Jan Jírovec, by v budoucnu měla vstoupit na evropský trh.