reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Magic Box odstartoval na DVD a Blu-ray trhu novou hobití vlnu

15:07, 18. 11. 2014
Film Aleš Borovan

Druhý díl Hobita Šmakova dračí poušť (foto) finišuje se sklizní na lukrativním vánočním trhu s filmovými nosiči. Distributor Magic Box (skupina AQS) před několika dny vrhl do obchodů nové speciální edice. Ty doplní první DVD a Blu-ray filmu, které vyšly již v dubnu letošního roku.

Jedná se o pět nových edic s dílem různě prodlouženým o další desítky minut - 5 DVD, 3 Blu-ray, 5 Blu-ray, 5 Blu-ray s klíčem Ereboru a nejdražší 5 Blu-ray s figurkami trpaslíků a hobitů. Prodeje se pohybují v řádu tisíců kusů. Podobnou taktiku dvou byznysových vln zvolil Magic Box i u prvního Hobita Neočekávaná cesta, jehož nosiče vyšly v loňském roce. Všech edic Blu-ray (2 Blu-ray, 3 Blu-ray, 5 Blu-ray atd.) prvního Hobita se doposud v Česku prodalo skoro 12 tisíc kusů. Spolu s DVD celkové prodeje překročily úctyhodné číslo 46 tisíc kusů.

Neočekávaná cesta (kinopremiéra 13. prosince 2012) a Šmakova dračí poušť (12. prosince 2013) v českých kinech utržily za lístky přes 210 milionů korun, souhrnná návštěva se vyhoupla na cca 1,374 milionu diváků. Třetí díl Bitva pěti armád vstoupí do kin 11. prosince.