reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Jaromír Nohavica letos vydá nové studiové album

16:57, 16. 1. 2015
Hudba Aleš Borovan

Letošní klání o nejprodávanější desku má dalšího žhavého kandidáta. Hyperúspěšný písničkář a byznysman-vizionář Jaromír Nohavica v současné době podle informací Borovan.cz připravuje autorskou desku.

Ta by měla vyjít na podzim 2015, aby stihla zasáhnout lukrativní předvánoční trh. Vydávat si ji Nohavica bude jako u předchozích titulů vlastními silami, pouze s pomocí servisní agentury Petarda Production. Novinka bude cílit jak na český, tak i na polský trh, kde má Nohavica dlouhodobě silné pozice.

Severomoravský písničkář si za desítky let na hudební scéně dokázal vybudovat početné a loajální publikum, které neváhá koupit si nosič svého oblíbence. Jeho poslední studiový titul Tak mě tu máš z roku 2012 se stal nejprodávanějším albem daného roku, když se jej prodalo na 38 tisíc kusů. Ještě v loňském ruce se Tak mě tu máš prodalo dalších skoro 10 tisíc kusů. Celkové prodeje tak vyšplhaly někam k 50 tisícům nosičů. Vzhledem k realitě českého hudebního trhu fantastické číslo. Od roku 2012 ještě vyšly dva výběry Tenkrát (EMI Czech Republic) a Jarek Nohavica a přátelé (Jaromír Nohavica).

Nohavica bude mít v obchodech zdatné "soupeře". Zde přinášíme další předpokládané trháky letošního hudebního trhu:

  • Kabát (Warner Music)
  • Kryštof (Universal Music)
  • Daniel Landa (vydání zatím nejisté vzhledem k intenzivním přípravám na Velekoncert)