reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Sedmý kanál Novy bude hlavně vyskladňovat archiv

16:34, 17. 1. 2013
Televize Aleš Borovan

Sedmý kanál CET 21, který by měl odstartovat  v únoru, bude podle očekávání čerpat především z bohatého nováckého archivu. V žádosti o licenci jsou coby programová specifikace uvedeny archivní pořady z oblasti dramatiky, zpravodajství, publicistika nebo zábavy. Stejně jako šestý kanál Smíchov tak "Sedmička" bude především lowcostovým programem, který bude rozpouštět náklady na programovou knihovnu televize - na konci roku 2011 její hodnota dosáhla 2,8 miliardy korun.

Programové zaměření ještě nemusí být konečné - řízení u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání je přerušeno, dokud CET 21 (na fotce ředitel Novy Jan Andruško) nedoplní žádost, podanou 21. prosince. Dá se předpokládat, že u ústního slyšení před radou Nova doplní  další podrobnosti, které prozradí přesné zacílení kanálu.

Vzhledem k rozložení sil na trhu, existují nabídce a vazbám k sesterské TV Markíza (společný nákup pořadů) se nabízí výběr z několika možností: ženský kanál (na Slovensku funguje TV Doma), mix life style a dokumentů, zpravodajský kanál (dostatek personálních sil z dob Mediafaxu plus existující internetový program Nova News) nebo seriálový obsah. Případná dětská stanice by byla významně oslabena konkurenční ČT3, kterou Kavčí hory pro děti spustí v září.

Vaší pozornosti doporučujeme:

Prima Zoom odstartuje 1. února