reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Landův tým sehnal hlavního sponzora pražského Velekoncertu

17:25, 24. 2. 2015
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Jedna z největších koncertních událostí letošního roku, Velekoncert Daniela Landy 12. září v pražských Letňanech, dostává jasnější byznysové kontury. Organizační tým z Ticket Art Production, ve kterém se pohybuje i řada lidí z agentury Nogup agency, si může odškrtnout jednu důležitou položku.

Hlavním sponzorem akce, která by chtěla přilákat až 100 tisíc lidí, se stala jihlavská stavební firma PSJ. Ta již loni vložila peníze do abbovského muzikálu Mamma Mia!, který produkuje stejná byznysová skupina. Dalším velkým zdrojem příjmů je a bude prodej vstupenek. Podle zdrojů Borovan.cz se v tuto chvíli prodej pohybuje v řádu vysokých tisíců až nízkých desetitisíců kusů. Cenové rozpětí je od 390 do 1990 korun. Již nyní je jasné, že maloobchodní tržby z prodeje vstupenek budou dosahovat desítek milionů korun. Podle jednoho z dřívějších Landových prohlášení bude Velekoncertu hrozit prodělek, pokud bude návštěvnost nižší než 40 tisíc lidí.

Slušné výnosy slibuje dobře vymyšlený nápad na poli prodeje hudby. Na Velekoncertu se bude prodávat nové Landovo album Žito, pro které má skladatel a zpěvák připraveno 16 písní. Deska pak bude k dostání v běžné obchodní síti až čtvrt roku poté. Vzhledem k předpokládané účasti hard core jádra Landových příznivců se dá očekávat prodej Žita v řádu tisíců kusů.

Chystaný Velekoncert bude nákladný nejen rozsahem, ale i produkčně v souvislosti s vymyšleným programem. Landa a jeho tým na akci připravuje audiovizuální show za účasti symfonického orchestru a dětského hudebního sboru. Koncert bude retrospektivní přehlídkou celé zpěvákovy umělecké tvorby včetně písní skinheadské formace Orlík.

Kromě Velekoncertu se vysoká divácká účast čeká na chystaném jarním turné Kabátu (sponzor Petr Kellner) a na podzimní šňůře skupiny Kryštof (ministr financí Andrej Babiš).