reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

ArcelorMittal navyšuje investice do hudebního festivalu Colours of Ostrava

13:09, 4. 3. 2015
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Hudební festival Colours of Ostrava nadále potvrzuje pozici akce, které se dlouhodobě daří získávat finance od velkých společností. Pro letošní rok navýšil investice v řádu milionů korun do festivalu ocelářský koncern ArcelorMittal Ostrava, čímž se posunul z hlavního partnera na generálního. 

Colours of Ostrava tak letos mají novinkově dva generální partnery. Vedle ocelářů je to Česká spořitelna, která do akce investuje již po třinácté. Hlavními partnery jako loni zůstávají Agrofert ministra financí Andreje Babiše, Vítkovice a kupodivu i ČEZ. Rozpočet festivalu se pohybuje někde na úrovni 70 milionů korun, z toho přibližně polovina jde na nákup umělců.

Pro letošní ročník tým pořádající agentury Colour Production (majitelka Zlata Holušová) koupila islandskou performerku Björk (foto), anglické alternativní rockery Kasabian, americké Swans, anglické elektroniky Rudimental nebo kanadského producenta a hudebníka Caribou. Českou scénu zastoupí například kladenská formace Zrní, která zahraje spolu s Janáčkovou filharmonií Ostrava.