reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šéf Novy Mainusch si za loňský rok vydělal více než kdysi Sarbu

13:51, 27. 4. 2015
Televize Aleš Borovan

Spolušéf skupiny CME a ředitele TV Nova Christoph Mainusch i v roce 2014 potvrdil pozici nejlépe placeného manažera české mediální branže. Celkem od bermudské firmy získal přes 78 milionů korun v penězích a akciích (podle tehdejších kurzů).

Tato částka zahrnuje jak stálý roční plat ve výši cca 18,3 milionu korun, tak i bonus za dosažení kvalitativních cílů CME v objemu 36,5 milionu korun. Další položkou jsou pak připsané akcie společnosti na konto - celkem 273 108 kusů v tržní hodnotě přes 20 milionů korun.

Zbytek pak tvoří částka cca 3,5 milionu korun na nejrůznější výdaje - zdravotní pojištění i pro členy rodiny, školné, taxíky, dopravu a příspěvek na ubytování v zámoří. Krizový manažer Mainusch v loňském roce seškrtal náklady CME (jen na Nově miliardu korun), zbavil se některých prodělečných aktiv (například Bontonfilm) plus narovnal obchodní politiku k obchodním inzerentům.

Celkový výdělek Christopha Mainusche v CME za rok 2014 je výše než roční výdělek legendárního exšéfa firmy Adriana Sarbua v některých z předchozích let (porovnání i s dalšími manažery v placených odkazech pod textem). Za rok 2013 si Mainusch u firmy vydělal okolo 10,3 milionu korun, jednalo se však o plat za pouhé čtyři měsíce ve funkci.