reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Čínští žraloci CEFC mají zájem o vstup do Médey a Empresy Jaromíra Soukupa

10:10, 5. 9. 2015

Vlna akvizic čínskou investiční skupinou CEFC China Energy Company se nevyhnula ani tuzemským médiím. Číňané podepsali s mediálním magnátem Jaromírem Soukupem (foto z jarního dealu s čínskou státní televizí, v pozadí se směje "Luftjarda" Tvrdík) smlouvu o smlouvě budoucí týkající se vstupu do vydavatelství Empresa Media (součástí je i TV Barrandov) a mediálky Médea.

Samotná dohoda bude předmětem vyjednávání v následujícím půl roce. Ve hře je neupřesněný minoritní podíl v obou firmách. Podle informací Borovan.cz je připravovaný konstrukt smluv poměrně složitý. V závislosti na mnoha faktorech (i výkonových) se podíl CEFC v Médee a Emprese může zvýšit na majoritu, ale i o něco snížit. Soukup zůstává v pozici nejvyššího šéfa vznikajícího uskupení.

Připravovaný kontrakt obsahuje i vizi budoucího rozvoje Empresa Media a Médea. Její součástí je plán dalších akvizic na českém mediálním trhu i rozjezd nových, především printových titulů. Internet je v tuto chvíli stranou zájmu čínských investorů.