reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Český rozhlas posílá stanici Plus na VKV FM, vysílat bude 24 hodin

09:45, 20. 10. 2015
Rádia Aleš Borovan

Veřejnoprávní Český rozhlas mění stanici ČRo Plus (na fotce její šéfredaktor Alexandr Pícha), která se věnuje analytické publicistice a nabízí rovněž komentáře a rozhovory. Od 2. listopadu stanice vstoupí do sítě vysílačů velmi krátkých vln FM, vysílat bude 24 hodin denně.

Až doposud bylo možné ČRo Plus poslouchat pouze na středních vlnách, v digitálním vysílání, na internetu a v určitých časech i na pražské Regině Praha. Nyní si stanici bude moci naladit skoro 60 procent obyvatel Česka.

"Nová" Pluska nabídne rozšířené programové schema a nové pořady (živé zpravodajské pořady, víkendové magazíny, diskusní pořad Kritický klub, satira, pořad Jak to bylo doopravdy atd.). Stavět bude na čtyřech pilířích: politika, společnost, byznys a věda. "Cílíme na náročnější publikum," uvedl ředitel Centra vysílání ČRo Ondřej Kopa.

Cílem veřejnoprávního rozhlasu je ve výhledu několika měsíců zdvojnásobit počet posluchačů ČRo Plus na 60 tisíc (denní rozsah) a 100 tisíc (týdenní rozsah). Nová Pluska bude výzvou zejména pro mediální skupinu Lagardére Active, která provozuje zpravodajsko-hudební Rádio Zet.