reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Distributor Bontonfilm dodal do maloobchodu Tesco statisíce Mimoňů

09:43, 10. 11. 2015
Film Aleš Borovan

Filmovému distributorovi Bontonfilm (majitel Martin Palán) se podařil jeden z největších jednorázových dealů na letošním trhu home entertainment. Do maloobchodů Tesco dodal statisíce DVD animovaného hitu Mimoni (foto).

Nosiče se začaly prodávat od 4. listopadu, v současné době se počet kusů dodaných do českých, slovenských, maďarských a rumunských prodejen Tesco pohybuje okolo 200 tisíc. Podle vývoje prodeje se dá čekat, že dodávky budou atakovat hranici 250 tisíc DVD. Tesco má na česko-slovenském teritoriu exkluzivitu na prodej nosičů filmu do 12. ledna 2016.

V Česku maloobchodní řetězec dévédé Mimoni prodává za 199 korun. Na Slovensku je prodejní cena 8 euro (podle současného kurzu 216 korun). To teoreticky při vyprodání všech doposud dodaných kusů dává maloobchodní tržby něco přes 40 milionů korun.

Animovaný hit studia Universal Pictures Mimoni si vede výtečně i v tuzemských kinech (distributor Cinemart). Doposud zde utržil přes 110 milionů korun, film vidělo cca 815 tisíc diváků. Již nyní je možné říci, že Mimoni se stanou nejúspěšnějším filmovým titulem v kinech v letošním roce (v prosinci do kin vstoupí očekávaný blockbuster Star Wars: Síla se probouzí, ekonomická čísla žlutých pidižvíků překoná jen těžko).