reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilní operátor O2 chystá přesun majetku za stovky milionů korun

21:30, 15. 11. 2015

Mobilní operátor O2 Czech Republic, který je většinově ovládán finanční skupinou PPF miliardáře Petra Kellnera, po nedávném odloupnutí telekomunikační infrastruktury v objemu desítek miliard korun opět znatelně zhubne. Do dceřinky O2 IT Services chce vedení společnosti přesunout majetek za více než 800 milionů korun (expertní odhad).

Jedná se o divizi O2 Professional Services, která "disponuje významnou architektonickou a implementační kapacitou, know-how a klíčovými obchodními funkcemi v oblasti IT". Naproti tomu O2 IT Services, která nabízí IT služby pro celou skupinu O2, podle managementu právě toto obchodní zázemí postrádá. Znalec, zaplacený O2, odhadl hodnotu Professional Services (PS) na 868 milionů korun.

V souvislosti s přesunem majetku by O2 IT Services (O2 ITS), stoprocentně vlastněná O2, měla zvednout základní kapitál z 200 tisíc korun na 200 milionů korun. Zbytek z hodnoty PS bude použit na tvorbu rezervního fondu O2 ITS. Po dokončení přesunu by O2 ITS měla nabízet IT služby a řešení i pro externí trh. O všech těchto změnách bude rozhodnovat valná hromada O2, která proběhne na počátku prosince.