reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Novým manažerem kapely Lucie je Robert Porkert

10:38, 3. 12. 2015
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Jedna z největších kapel na českém trhu, nedávno znovuobnovená Lucie, změnila management. Místo Michala Dvořáka (zároveň klávesista skupiny), který odvedl veliký kus organizační práce na comebacku a jeho byznysovém zajištění, nastoupil manažer Robert Porkert (foto).

Ten by měl mít na starosti komplet obchod kolem rockové čtyřky - koncerty, případné smlouvy s gramofirmami, sponzory, merchandising atd. Porkert je zároveň dlouholetým šéfem české pobočky globální koncertní agentury Live Nation, která v Česku pořádá vystoupení světových hudebních hvězd jako je Rihanna, Iron Maiden, MadonnaColdplay nebo Metallica. Roční tržby firmy se pohybují něco nad 320 milionů korun. Podle informací Borovan.cz změnu schválila kompletní kapela.

Prohloubí se tak spolupráce z minulých let. Live Nation se stala zastřešujícím promotérem veleúspěšného turné Lucie v roce 2014, které vidělo na 150 tisíc diváků. V roce 2016 agentura pro skupinu organizuje ve spolupráci s místními promotéry tři open air koncerty v Česku a jeden halový na Slovensku.

Michal Dvořák se nyní manažersky soustředí na svůj další projekt Vivaldianno. Ten v roce 2016 chystá vyjet na Vivaldianno World Tour - City of the Mirrors. Turné by mělo zahrnovat země jako Estonsko, Lotyšsko, Litva, Rusko, Německo, Rumunsko, Francie, Itálie nebo Velká Británie.