reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Filmový Čtyřlístek sčítá ušlé obchodní příležitosti

12:21, 13. 2. 2013
Film Aleš Borovan

Zatímco podle původního plánu měli filmoví Pinďa, Bobík, Fifinka a Myšpulín v těchto dnech již kasírovat dětské či rodičovské peněženky, místo toho spíše sčítají milionové ztráty. Film Čtyřlístek ve službách krále (produkce Bio Illusion a Cinemart) se měl do kin původně dostat 31. ledna, kvůli technickým problémům se však posunula na 28. února. Reklamy na původní premiéru nebo merchandisingová kampaň jedou již nyní.

Loga a obrázky čtyř postaviček z Třeskoprsk se objevily kupříkladu na Pribináčcích (firma TPK) nebo na hračkách společnosti HM Studio. Bez synergie s promítaným filmem však kampaň vyznívá do určité míry naprázdno. Odsunutí premiéry se rovněž nelíbí kinařům, kteří investovali určité prostředky do propagační kampaně. Část z nich bude proto podle informací Borovan.cz po producentech požadovat změnu rozdělení tržeb za prodané lístky do kina.

Čtyřlístek ve službách krále režíruje Michal Žabka, hlasy hlavním postavám propůjčili Ondřej Brzobohatý, Bohdan Tůma,  Ivan Trojan nebo Viktor Preiss. Rozpočet filmu by se měl pohybovat okolo 30 milionů korun. Letošní posun premiéry není jediným problémem. Již v roce 2011 se práce opozdily kvůli výměně animačního studia.