reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Přestřelka televizních bossů Soukupa a Peterky sílí, na tahu jsou advokáti

12:30, 22. 4. 2016

Přestřelka majitelů TV Barrandov (Jaromír Soukup, na fotce vlevo) a Šlágr TV zesiluje. Vlastníci Šlágr TV, Jana a Karel Peterkovi (Karel Peterka vpravo), kterým se nelíbily některé články z produkce Soukupova vydavatelství Empresa Media, si najali advokátní kancelář.

Ta zareagovala na texty týkající se ekonomické situace Šlágr TV a vydala Peterkův pohled na věc. Podle Peterkovy advokátky Barbory Keindl Flakové zmíněné texty Soukupových zaměstnanců směřovaly "ke snaze poškodit Šlágr TV, snížit jeho sledovanost a zřejmě tak snížit cenu pro případný kapitálový vstup." Spolumajitel Šlágr TV Peterka však podle svých slov nechce podávat žalobu.

Přinášíme výňatek z prohlášení Peterkovců: "Pan Soukup jednající za konkurenční TV Barrandov projevil v listopadu 2015 zájem o kapitálový vstup do Šlágr TV a tím o vzájemné programové doplnění obou televizí. Na základě předběžné dohody a uzavřené smlouvy o mlčenlivosti a ochraně obchodního tajemství, televizní skupině Barrandov Šlágr TV zpřístupnila veškerá citlivá data a informace podléhající obchodnímu tajemství.

Následně došlo v rámci mediálního koncernu v ČR společnosti Empresa Media k zcela flagrantnímu porušení uzavřených dohod a tyto poskytnuté citlivé data a informace podléhající obchodnímu tajemství byly účelovým zkreslením a lživou interpretací zneužity za účelem poškození Šlágr TV a snížení její hodnoty v rámci kapitálového vstupu."

Podle zástupců Empresy však jednání o případném vstupu do Šlágr TV byla dávno ukončena. "Všechna data, použitá v článcích, byla získána z veřejných zdrojů. Na textech jsme začali pracovat ještě před startem jednání," uvedl ředitel Empresy Daniel Köppl.