reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kapela Lucie prodává desetitisíce lístků, ve hře je nová studiová deska

15:57, 25. 5. 2016
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Tato zpráva potěší desetitisíce fanoušků a desítky prodejců hudby. Jedna z nejúspěšnějších českých kapel Lucie pomalu začíná chystat zbrusu novou studiovou nahrávku.

Někteří členové už podle všeho mají v ruce základy/nápady na nové písně. Serveru Borovan.cz to potvrdil klávesista kapely Michal Dvořák. Poslední album Lucie - Dobrá kočzka, která nemlsá - vyšlo v roce 2002. Vznik nové desky je zatím běh na dlouhou trať. Pokud nahrávání klapne, Lucie by si s největší pravděpodobností vydala novinku vlastními silami.

V tuto chvíli jsou v plném proudu přípravy na nadcházející československé turné, které odstartuje v polovině června. Šňůra koncertů zahrnuje čtyři zastávky - Plzeň, Bratislavu, Brno a Prahu. Dosavadní prodeje se pohybují v řádu desítek tisíc lístků. Například na vystoupení v Praze - Edenu by mělo být prodáno 25 tisíc vstupenek, kapacita stadionu je někde nad 30 tisíc míst. V Incheba ExpoAréně v Bratislavě by mělo být vyprodáno/blízko vyprodání. Kapacita celého turné by mělo být něco nad 65 tisíc diváků.

I přes dlouhou pauzu v letech 2004 až 2012 si Lucie udržuje širokou základnu věrných fanoušků. Comebackové turné kapely v roce 2014 zahrnulo cca 10 zastávek, na které přišlo 150 tisíc diváků. Tehdejší manažer kapely Michal Dvořák sehnal pro šňůru koncertů sponzorská plnění v řádu desítek milionů korun. V současné době je manažerem Lucie šéf obří koncertní agentury Live Nation Robert Porkert.