reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerův operátor O2 přesunul optické sítě do mateřské firmy

16:00, 23. 6. 2016

Mobilní operátor O2 Czech Republic, kterého většinově ovládá nejbohatší Čech Petr Kellner, pokračuje v restrukturalizaci dceřiných firem.

Před několika dny management pod vedením Tomáše Budníka přesunul optické sítě ze dceřinky Internethome do mateřské firmy. Jedná se o velké celky optických vláken  v regionech Kroměříž, Ostrava - Vítkovice, Ostrava - Poruba, Trutnovsko a Třebíčsko, které poskytovaly širokopásmové služby přístupu k internetu pro domácnosti a datové služby pro menší a střední firmy. Podle vyjádření zástupců O2 předmětem transakce byly jediné optické lokality, které v ucelené podobě Internethome měl. V tuto chvíli se uvnitř O2 zvažuje, co se zbytkem Internethome.

Podobný přesun, ale směrem ven z matky, provedl O2 na podzim 2015. Tehdy převedl divizi O2 Professional Services, která "disponuje významnou architektonickou a implementační kapacitou, know-how a klíčovými obchodními funkcemi v oblasti IT", do dcery O2 IT Services. Ta nabízí IT služby pro celou skupinu O2. Znalec, zaplacený O2, odhadl hodnotu Professional Services na 868 milionů korun.