reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Taušův tým v půlce výroby stomilionové trilogie Jana Hřebejka Zahradnictví

17:42, 23. 8. 2016
Film Aleš Borovan

Nejrozsáhlejší filmový projekt režiséra Jana Hřebejka Zahradnictví, který vyrábí společnost Fog´n´Desire Films Viktora Tauše a Michala Kollára, je v půlce natáčení. Taušův a Hřebejkův tým má za sebou 40 natáčecích dnů, z toho 35 v ateliéru. Do konce zbývá ještě dalších 40 natáčecích dnů.

Točí se od června v Praze (Radlice, Vysočany atd.), v Jaroměři nebo ve Veltrusích. Hotovo je již 60 až 70 procent natáčené metráže (fotografie z dnešního press day ve Veltrusích). Poslední klapka by měla padnout letos v prosinci. Celkový rozpočet filmové trilogie (jednotlivé filmy Rodinný přítel, Dezertér a Nápadník) se vyšplhal na 120 milionů korun. Celé Zahradnictví je česko-slovensko-polským koprodukčním projektem, na výrobě se podílejí kromě Taušovy firmy i Česká televize, Barrandov Studio, Magic Lab, Sokol Kollár nebo RTVS.

Autorem trilogie je Hřebejkův dvorní scenárista Petr Jarchovský, který se nechal inspirovat historií vlastní rodiny od německé okupace až do konce 50. let. Zahradnictví je vlastně jakýmsi prequelem slavných Pelíšků. V trilogii si zahrají Klára Melíšková, Aňa Geislerová, Gabriela Míčová, Martin Finger, Jiří Macháček, Ondřej Sokol nebo David Novotný.

Všechny tři filmy se objeví v kinech v roce 2017. Rodinný přítel má premiéru 27. dubna, Dezertér 28. září a Nápadník 16. listopadu. Kinodistributorem je A-Company Czech.

12

42

 

62

82

92