reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Akviziční a distribuční skupina AQS zvedla čistý zisk na 10 milionů

12:30, 31. 8. 2016
Televize Film Aleš Borovan

Skupina AQS, která se zabývá nákupem a prodejem televizních a filmových práv a distribucí filmů, pokračuje čtvrtý rok po sobě v navyšování čistého zisku.

Profit za rok 2015 dosáhl 10 milionů korun, v meziročním srovnání o 1,8 milionu více. Kumulativní čistý zisk od roku 2012 přesáhl 21 milionů korun. Naopak tržby v loňském roce spadly o více než 8 procent na 295 milionů korun.

Podnik, který oficiálně většinově vlastní Martin Schaffer (51 procent), stojí na třech pilířích: nákupu a prodeji filmových a TV práv, videodistribuce pod značkou Magic Box (zejména tituly hollywoodských studií Paramount, Warner Bros. a Walt Disney) a kinodistribucí pod značkou Bioscop (česká a nezávislá produkce).

Magic Box loni vyslal do obchodů téměř 300 DVD a Blu-ray titulů, z nichž nejúspěšnějšími se staly nosiče filmů Interstellar, Velká šestka, Popelka, Vybíjená nebo Avengers: Age of Ultron. V kinodistribuci zaznamenal v roce 2015 největší úspěch snímek Ireny Pavláskové Fotograf (foto; celkové hrubé kinotržby 27 milionů korun) a Gangster Ka Jana Pachla (celkové tržby přes 22 milionů korun). Bioscop se v loňském roce stal čtvrtým největším distributorem v Česku z hlediska tržeb, když jeho filmy v kinech utržily přes 102 milionů korun.