reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Netflix dostane konkurenci, multimilionář Ouška zkusí rozjet streamingovou videoslužbu Obbod TV

09:45, 10. 10. 2016

Chechtací film Vojtěcha Kotka Padesátka (foto), válečné drama s Bradem Pittem Železná srdce, výborní Rivalové nebo vlastní seriál z fotbalového prostředí Vyšehrad s Jakubem Prachařem - to je jen malá ochutnávka z připravované nabídky nové streamingové služby na doméně Obbod.com.

Obbod TV nyní běží v testovací verzi, ostrý start v Česku a na Slovensku by měl nastat někdy v prosinci 2016. Bude fungovat v režimu SVOD, tedy na bázi měsíčního paušálu. Služba bude přístupná na všech zařízeních, která jsou připojena k internetu - na PC, Mac, smart telefonech, tabletech a smart TV. Zástupci Obbod.com nyní na českém trhu jednají o nákupu audiovizuálních práv, například s filmovým distributorem Bontonfilm. Kromě výše uvedených titulů budou součástí nabídky i dokumenty, filmy pro děti,  TV seriály a artové filmy.

Za připravovanou službou stojí podle informací Borovan.cz multimilionář Kamil Ouška. Tomu patří stejnojmenná provozní společnost Obbod. Ouška byl aktivní v energetickém byznysu, ovládal alternativního dodavatele energií Europe Easy Energy. Firmu na konci roku 2015 koupil konkurent Bohemia Energy.

Obbod TV nechce zůstat jen na tuzemském trhu: v roce 2017 plánuje rozšíření do dalších států střední a východní Evropy, například do Polska, Maďarska, Litvy, Lotyšska, Estonska a v dalších letech pak na Ukrajinu a do Ruska. Ve všech státech by měl být obsah lokalizovaný do místní jazykové mutace. Všeobecně se ale dá říci, že Ouškův tým to bude mít těžké - v uplynulých letech na českém trhu zkrachovalo několik podobných služeb a videopůjčoven, kupříkladu Ivio.cz, Topfun nebo Clubcard Kino (Tesco). Navíc je tu řada silných hráčů jako Netflix, Voyo.cz nebo HBO Go.