reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Soud dal za pravdu O2, satelitní platforma Skylink musí vypínat zápasy Ligy mistrů

12:11, 24. 10. 2016

Kellnerův mobilní a showbyzový operátor O2 má konečně v ruce závazné soudní rozhodnutí v kauze přenosů fotbalových zápasů UEFA.

Městský soud v Praze dnes rozhodl, že satelitní operátor M7 (platformy Skylink, CS Link) "je povinen se zdržet přímých přenosů TV vysílání zápasů fotbalové ligy UEFA Champions League a sdělování vysílání těchto zápasů veřejnosti". Výjimku mají jen zápasy vysílané veřejnoprávní Českou televizí na programech ČT1,ČT2, ČT24 nebo na ČT Sport.  Pro Kellnerovce bylo dnešní soudní jednání snadnou záležitostí, právní zástupce M7 k líčení nedorazil.

O2 získala loni pro svůj kanál O2 Sport exkluzivní práva na vysílání většiny zápasů Ligy mistrů včetně semifinálových utkání a finálového zápasu na tři roky. Kabeloví a satelitní operátoři vypínají zápasy UEFA na žádost O2 již od podzimu 2015. Ve věci však zatím existovalo jen předběžné soudní rozhodnutí. Pro O2 je dnešní rozhodnutí Městského soudu v Praze důležité vzhledem ke stále běžícím sporům ve stejné věci s kabelovým operátorem UPC a satelitní platformou freeSat (UPC DTH). Příslušná jednání by měla proběhnout v listopadu.