reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Albatros Media novou akvizicí buduje největšího distributora e-knih

12:57, 25. 10. 2016
Knihy Internet Aleš Borovan

Obří knižní skupina Albatros Media (majitelé  Silke a Jaroslav Horákovi) se důkladně připravuje na příchod módy e-knih. V pondělí 24. října podepsala dohodu o nákupu 100 procentního obchodního podílu ve společnosti Palmknihy, vedoucího prodejce elektronických knih.

Prodávajícími byla skupina investorů kolem Adama Blechy, Martina Bodláka a Jiřího Vlčka. Je to druhá akvizice za posledních pár týdnů v segmentu e-knih. V září Albatros dokoupil podíl 49 procent v dalším prodejci elektronických knih eReading. Spojením Palmknih a eReadingu nyní vzniká největší distributor e-knih na českém trhu.

I přes plánovanou budoucí fúzi obou firem bude Albatros Media nadále provozovat obě značky samostatně na současných webech palmknihy.cz a ereading.cz. Výkonným manažerem Palmknih se stane dosavadní výkonný manažer eReading Antonín Chadima, v Palmknihách bude nadále působit Lucie Vávrová, a to na nové pozici ředitelky logistiky a nákupu.

Celkový objem tuzemského knižního trhu se pohybuje na úrovni 7,2 miliardy korun ročně včetně DPH. Na e-knihy z toho doposud připadalo 80 až 100 milionů korun. Albatros Media (na fotce ředitel Václav Kadlec) loni dosáhl konsolidovaných tržeb ve výši cca 700 milionů korun. V třinácti samostatných nakladatelstvích (Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, CPress, Computer Press, BizBooks, Edika, Management Press, B4U Publishing, Fragment a Egmont) každoročně uvede na trh na 1500 titulů.