reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Slovenský miliardář Kmotrík chce koupit brněnskou sít prodejen tisku a tabáku Valmont

23:14, 18. 11. 2016
Ostatní Aleš Borovan

Slovenský miliardář Ivan Kmotrík (Grafobal Group - zpravodajská televize TA3, mediálka Unimedia atd.), který v zemi pod Tatrami ovládá silného distributora tisku Mediaprint - Kapa Pressegrosso, hodlá rozšířit expanzi v České republice.

V těchto měsících se intenzivně zajímá o nákup sítě maloobchodních prodejen tisku, tabáku a alkoholu Valmont se sídlem v Brně (provozní firma Valmont CR). Síť zahrnuje více než 100 prodejen, z nichž největší počet je v Jihomoravském kraji (36), v Praze (18) a Moravskoslezském kraji (10). Majitelem Valmontu je brněnský podnikatel Radek Janíček, firma je zastavena ve prospěch UniCredit Bank.

Kmotrík již v tuto chvíli řídí některé české "tabáky". Jeho firma GG Tabak je od roku 2009 přítomná i na tuzemském trhu, kde v spolupráci s českou dceřinkou PressMedia (přímá matka Mediaprint - Kapa Pressegrosso) provozuje specializované trafiky například v maloobchodech Lidl. Chystanou akvizici, kterou Kmotrík řeší právě přes PressMedia, začal nyní zkoumat antimonopolní úřad. Rozhodnutí doposud nebylo vydáno.