reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Satelitní operátor Skylink začal nabízet nový program Prima + 1

aktualizováno
14:58, 7. 12. 2016

Satelitní operátor Skylink (majitel skupina M7) obohatil programovou nabídku o dva tzv. zpožděné kanály.

Zákazníci satelitní platformy mohou ode dneška sledovat nové TV programy Prima + 1 v HD (FTV Prima) a slovenský TV Joj + 1 rovněž v HD. Ty vysílají o hodinu zpožděné pořady kanálů Prima a TV Joj. Oba programy budou součástí základního balíčku Skylinku Digital. Podle ředitele Primy Marka Singera se pro Prima + 1 počítá primárně se satelitní distribucí, v tuto chvíli televize jedná s dalšími operátory. Výslovně ovšem Singer kabelové platformy nevyloučil.

Druhá komerční televize plánuje monetizaci Prima + 1. Na zasedání Asociace televizních organizací, které proběhne v horizontu pár dnů, FTV Prima chce prosadit, aby se tato opožděná/odložená sledovanost prodávala jako "součást standardní kampaně". Prima má rovněž v kapse přichystaný další program Prima plus. Ten je určený pro Slovensko, bude postaven výhradně z vlastního obsahu a bude představen v lednu 2017.

Samotný Skylink hlásí za poslední rok nárůst předplatitelů i aktivovaných karet. V období prosinec 2015 až listopad 2016 počet předplatitelů v Česku narostl o 32 tisíc, na Slovensku o 58 tisíc. Celkový počet předplatitelů (Skylink+CS link) by se tak měl v České republice přehoupnout přes 400 tisíc. Nově aktivované karty za stejné období vyskočily o 52 tisíc. Platforma přidává HD kanály, v Česku jich má 61, dnes k nim přidala kanály Prima + 1, TV Joj + 1 a Sport 1.