reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Další akvizice Supraphonu: Divokej Bill

14:09, 28. 2. 2013
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Hudební vydavatelství Supraphon pokračuje v dravé akviziční politice. Ke spolupráci se mu včera definitivně podařilo získat komerčně úspěšnou kapelu Divokej Bill. Ten doposud vydával u konkurenční společnosti EMI. Nové Billovo album vyjde ve spolupráci firmy Divokej Bill (vlastněné částí hudebníků) a Supraphonu v dubnu.

Na novinku bude navazovat rozsáhlé turné od května do června zahrnující cca 15 zastávek k patnáctiletému výročí založení Divokýho Billa. 

Supraphon je letos úspěšný v získávání nových hudebních koní do své stáje. Před několika týdny podepsal smlouvu s Monkey Business, kterým desku Happiness of Postmodern Age vydá v na počátku března. Kromě toho vydal desky i punkerům Pipes and Pints, Lucii Bílé, skupině Umakart nebo Karlovi Gottovi.

Divokej Bill patří k nadprůměrně úspěšným kapelám. Doposud vydal pět řadových alba, dva živé koncerty a jeden Best of. Všech titulů se doposud prodalo přes 200 tisíc kusů. Jedním z nejprodávanějších alb se stal živák Lucerna, kterého se prodalo na 40 tisíc kusů.