reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Režisér Strach vstoupil mezi elitní skupinku filmařů se stomilionovými kinotrháky

15:16, 2. 1. 2017
Film Aleš Borovan

Fantastický výkon! Ani přes vánoční svátky a Silvestr filmový buldozer Anděl Páně 2 nepolevil v nekompromisní jízdě českými kinosály a dále neúnavně tahá z kapes diváků desítky milionů korun.

Celkové hrubé tržby filmu za pět týdnů promítání dosáhly 111 milionů korun (!) a bonanza ještě není vyčerpána. Návštěvnost se pohybuje někde kolem 910 tisíc lidí a podle všeho milionová meta je docela blízko.

Spirituální režisér Anděl Páně 2 Jiří Strach (na fotce vlevo) se díky těmto byznysovým výkonům zařadil mezi nepočetnou skupinku tuzemských filmových tvůrců, kteří se mohou pochlubit trhákem s tržbami okolo a nad 100 milionů korun: Jan Svěrák (Vratné lahve z roku 2007 - 130 milionů), Marie Poledňáková (Líbáš jako Bůh z roku 2009 - 95 milionů korun) a Jiří Vejdělek (Ženy v pokušení z roku 2010 - 130 milionů korun, Muži v naději z roku 2011 - přes 104 milionů korun).

Anděl Páně 2 produkovala Marlene Film Production Svatavy Peschkové a Šárky Cimbalové, koprodukce České televize. Peníze do adventní pohádky nalévaly rovněž innogy (ex-RWE), CertiCon, All Toys, Attack a filmový fond. Kinodistribuci řídí Falcon.