reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Zachův mediální vehikl Radio United Services vytáhl tržby nad 400 milionů

Společnost Radio United Services (RUS), radiové mediazastupitelství miliardáře Ivana Zacha (polovina TV Prima), razantně navyšuje ekonomický výkon.

Tržby RUS, která kromě jiného prodává čas Zachových stanic jako Country Radio, rádia Kiss, Rádio 1 nebo rádio Beat, v roce 2015 vyskočily z 264 milionů na 411 milionů korun. Za silným růstem stojí jednak vytvoření nových obchodních týmů pro agenturní prodej a pro prodej národním zadavatelům, jednak nové zastupování rádií Andreje Babiše Rádio Impuls a Rock Zone 105,9.

Firma pod vedením Lady Hrochové zároveň ve stejném období spadla do ztráty přes 62 milionů oproti prodělku 30 milionů v roce 2014. Prohloubení ztráty podle informací Borovan.cz souvisí právě s tehdy novou dohodou s Babišovci ohledně zastupování Impulsu: Zachova mediální skupina kývla na tak vysokou garanci, která RUS poslala do vyšší ztráty.

Do skupiny zastupovaných rádií RUS patří v současné době deset stanic, z toho tři patří ministrovi financí Babišovi. Celá rozhlasová síť podle tvrzení RUS dosahuje týdenního reache 3,23 milionu posluchačů.