reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Barrandovské filmové ateliéry přinesly majitelům nezdaněný zisk 43 milionů

16:16, 8. 2. 2017

Filmové Barrandov Studio (FS), které ovládá skupina investorů v čele s Tomášem Chrenkem, v roce 2016 opět vygenerovalo slušný zisk před zdaněním - cca 43 milionů korun (předběžný výsledek).

O rok dříve FS skončilo v nezdaněném zisku téměř 48 milionů korun, čistý profit dosáhl 43,5 milionu. Obrat společnosti loni dosáhl 444,3 milionu korun, v meziročním srovnání o 126 milionů méně. Stejně jako v roce 2015 studio vytížilo své ateliéry na více než 80 procent.

Největší podíl na výsledcích 2016 mají především televizní projekty Knightfall pro History Channel, životopisný seriál Genius v produkci National Geographic Channel a historická série Britannia pro pan-evropskou televizi Sky.

Firma loni provedla a rovněž pro letošek chystá řadu investic. Na sklonku roku koupila budovy Krátkého filmu, které stojí v rámci areálu na barrandovském kopci (za ateliérem Max). Bude sem umístěno zázemí pro filmové a televizní produkce. V únoru 2017 by pak měl být zahájen provoz nových rekvizitáren a kostyméren, které nabídnou 1750m² variabilního prostoru.