reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nový investor v e-commerce segmentu Mička zasekl další byznysovou udičku

16:46, 14. 2. 2017

Relativně nový investor na e-commerce trhu Michal Mička (na fotce vlevo), který loni založil investiční vehikl Incomming Ventures (IV; managing partnerem je Adam Kurzok - vpravo), získal do portfolia další projekt.

V uplynulých týdnech IV vstoupil do platformy Flatio, která se zabývá online byznysem se střednědobými pronájmy bytů přímo od majitelů. Incomming Ventures zde získali cca 10 procent. Majoritní podíl téměř 58 procent drží společnost WooHoo Sofa zakladatelů Radima Rezka (80 procent ve WooHoo Sofa), Jakuba Škorpíka a Ondřeje Dufka. Přes 32 procent vlastní investiční skupina Enern.

Flatio, které funguje od poloviny 2015, v současné době nabízí přes web k pronájmu na jeden až šest měsíců cca 350 bytů v Praze a v Brně. Z toho přes 330 bytů připadá na hlavní město. V lednu 2017 start-up expandoval do Vídně, kde v současnosti nabízí k pronájmů téměř 90 bytů. Do konce letošního roku by pak mělo přibýt dalších 20 evropských měst.

Pro Mičku, který vlastní 10 procent v investiční skupině DRFG (většinový majitel David Rusňák), není Flatio první investicí. Loni vstoupil do německého projektu Carzada (byznys s ojetými auty) nebo do Expanda (cesta pro eshopy do světových tržišť). V roce 2016 měl na investice k dispozici cca 50 milionů korun, letos by to mělo být dalších 200 milionů korun. Roční počet uzavřených dealů by se měl pohybovat mezi 5 až 10.