reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Miton Boys investují do brněnského startupu Ulovdomov.cz

11:35, 16. 2. 2017

Investiční skupina Miton Investment (foto; Slevomat.cz, Lavito, Rohlik.cz atd.), která se zaměřuje na internetový segment, získala do portfolia podíl v brněnském startupu Ulovdomov.cz. Ten odstartoval v roce 2015 a zabývá se pronájmy bytů a spolubydlení a provozování služby IdealniNajemce.cz.

Miton Boys získali v provozní společnosti Ulovdomov.cz celkem 15 procent. Toto číslo je sestaveno z šesti různě velkých podílů, velmi pravděpodobně každý z nich přináleží jednomu ze šesti podílníků Mitonu (foto). Ve firmě dále drží zakladatelé Tomáš Brychta 21,8025 procenta, Martin Březina 21,8025 procenta, Johny Patera 9,18 procenta a investoři Oliver Dlouhý 3,825 procenta, Ladislav Chodák 8,5 procenta a Jiří Hlavenka 19,89 procenta.

Cílem akvizice není pouze posílení finančního zázemí startupu, ale také sdílení know how. Za Miton bude mít projekt na starosti Kamil Demuth, který ve skupině zastává post investičního manažera. Demuth do Mitonu přišel z pozice marketingového ředitele e-shopu CZC.cz a v minulosti působil mimo jiné také v Heureka.cz nebo Ulozenka.cz. Aktuální operací se valuace brněnské firmy pohybuje v řádu desítek milionů korun.