reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Němečtí metalisté Rammstein prodali v Česku lístky za cca 100 milionů

14:16, 22. 2. 2017
Hudba Koncerty Aleš Borovan

Němečtí industriální metalisté Rammstein (foto) předvedli během krátkého časového úseku na českém koncertním trhu mimořádný byznysový výkon.

Během pár týdnů se jim dvakrát podařilo vyprodat koncert na pražském fotbalovém stadionu v Edenu (oba se uskuteční na konci května). Ten má pro živý koncert kapacitu něco nad 30 tisíc lidí. Rammsteinům se tak v Česku nyní podařilo prodat cca přes 60 tisíc lístků. Ceny vstupenek začínají na 1500 korunách, maloobchodní tržby se tak pohybují v rozmezí 95 milionů až 110 milionů korun.

Pražská vystoupení Rammstein jsou součástí jarní evropské šňůry, která zahrnuje cca desítku koncertů. Pak se kapela přesouvá na akce v Severní Americe. Podle zdrojů blízkých kapele Rammstein již od roku 2015 pracují na nové, v pořadí sedmé studiové desce. Jak uvedl zpěvák Till Lindemann (na fotce druhý zleva), vyjít by mohla na podzim 2017 nebo na jaře 2018.

Vyprodaný je v Česku i koncert Depeche Mode - na tomtéž místě jako Rammstein, jen o pár dní dříve. Promotérem u obou kapel je Live Nation.