reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Z čela placené televize HBO Europe odchází Ondřej Zach

14:03, 1. 3. 2017
Televize Aleš Borovan

Po úctyhodných 11 letech v čele české pobočky placené televize HBO Europe odchází jeden z nejzkušenějších televizních manažerů na mediálním trhu Ondřej Zach (foto). Odchod by měl nastat v červnu 2017.

Podle informací Borovan.cz se zkušený manažer nyní chce nějaký čas věnovat privátním záležitostem a cestování. Zach rovněž opouští pozici provozního ředitele a viceprezidenta pro program v HBO Central Europe. "Pro mne nastal ten správný čas, abych se posunul  dále. Vždy ale zůstanu tím nejvěrnějším předplatitelem i divákem HBO," uvedl Zach.

Ondřej Zach začínal na počátku 90. let jako filmový recenzent v magazínu Cinema. Poté prošel organizačním týmem Karlovarského filmového festivalu, deset let pracoval na Nově jako šéf programových akvizic. Od roku 2006 šéfuje české HBO jako country manažer, v průběhu let se v hierarchii evropské pobočky posunoval kontinuálně nahoru.

Zach měl lví podíl na inteligentním rozjezdu programu investic do lokálního contentu v první dekádě 21. století. Pod jeho vedením placená HBO natočila řadu ne zcela běžných dokumentů (Generace singles, Nebe, peklo, země, rájErotic Nation, kde musel Zach obhajovat lechtivé záběry), koprodukovala i několik celovečerních filmů. Majstrštykem HBO se staly televizní série, od oceňovaných titulů Hořící keř, Pustina, Mamon, přes několik řad Terapie až po romantickou komedii Až po uši.