reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Na TV trhu startuje seriálový masakr, Nova se pokusí zničit novinku Primy Policií Modrava

13:15, 9. 3. 2017

Brutální souboj na televizním trhu, o kterém psal Borovan.cz jako první před několika měsíci, je tu. Vedení FTV Prima startuje letošní nejriskantnější tah a od konce března nasazuje nový seriál z doktorského prostředí Modrý kód (foto).

První ochutnávka novinky půjde na obrazovku v sobotu 25. března, pravidelné vysílání začne od pondělí 27. března. Modrý kód se bude vysílat dvakrát týdně v pondělí a ve středu, vždy od 20:15. Konkurenční CET 21 proto narychlo mění plány a do vysílání nasazuje programového "zabijáka" Primy, reprízu první řady hyperúspěšného seriálu Policie Modrava. První díl se objeví na Nově v pondělí 13. března večer. Dochází tak k přímému souboji Modrý kód versus Policie Modrava. Boj se zatím bude odehrávat pouze v pondělí, ve středu Nova stále počítá s Výměnou manželek.

Postup TV Nova je logický - prostřednictvím nejtěžších kalibrů potřebuje zadupat do země sérii, která by se pro Primu mohla stát slibným pilířem programu a generátorem desítek milionů reklamních peněz. Navíc, Modrý kód je přímé ohrožení novácké stálice, žánrově příbuzné série Ordinace v růžové zahradě.

Do Modrého kódu druhá komerční televize investuje desítky milionů korun - ty padly na stavbu ateliéru v Praze na Zličíně plus každý díl se bude nákladově pohybovat někde mezi 2 až 4 miliony korun. Prima naplánovala cca 80 dílů, s vysíláním se počítá (pokud budou dobrá čísla) do roku 2018.

Důležitá jména výrobního týmu Modrého kódu: kreativní producent Ivan Vodochodský, šéfautor - Lucie Paulová. Scénář - René Decastelo, Iva Klestilová, Roman Kopřivík. Šéfdramaturg - Jana Skořepová, supervize FTV Prima - Lenka Hornová, Lucia Kršáková. Režiséři - Libor Kodad, Vojtěch Moravec, Jaromír Polišenský.