reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V Česku finišuje natáčení amerického filmu The Catcher Was a Spy

11:23, 13. 3. 2017
Film Aleš Borovan

Jen několik dní zbývá do konce české části natáčení amerického filmu režiséra Bena Lewina The Catcher Was a Spy. Tuzemskou výrobu má na starosti produkce Czech Anglo Productions, producenty jsou společnosti PalmStar Media spolu s Animus Films, Serena Films a Windy Hill Pictures.

Celkové investice do nákupu českých služeb a výrobků se počítají na více než 100 milionů korun. Natáčení v Česku odstartovalo 13. února, štáb čítá 150 lidí, z nichž 140 jsou domácí filmaři. Ti zastávají i řadu vedoucích postů: výkonný producent (Václav Mottl), zvukový mistr (Petr Čechák), vrchní osvětlovač (Daniel Kutaj), key grip (Pavel Proisl), umělecká maskérka (Andrea McDonald), supervizor speciálních efektů (Ondřej Nierostek) nebo koordinátor kaskadérů (Radek Bruna).

"Přípravné práce jsme zahájili už v listopadu 2016. V Česku teď točíme 26 natáčecích dnů, skončíme 17. března. Pět dnů se bude točit také v USA, v Bostonu. Z 99 procent jsme v České republice na reálných lokacích a dublujeme tu motivy Washingtonu, New Yorku, Tokia, Říma, italských a švýcarských Alp či Curychu. Stavěli jsme i dobové dekorace exteriérů Říma, například rozvalin uprostřed rozbombardovaného města,“ uvádí Mottl z Czech Anglo Productions.

The Catche Was a Spy (foto z natáčení v Praze) vypráví skutečný příběh hráče baseballu Moe Berga, který byl pro svou vysokou inteligenci naverbován do americké tajné služby, aby během druhé světové války zjistil postup prací na německé atomové bombě. V hlavních rolí se objeví Paul Rudd, Paul Giamatti, Guy Pearce nebo Sienna Miller.