reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Šéf České televize Dvořák de facto potvrdil kandidaturu do druhého funkčního období

13:19, 16. 3. 2017

Účast současného ředitele České televize Petra Dvořáka (na fotce vlevo) v běžícím tendru Rady ČT na (staro)nového šéfa Kavčích hor je skoro jistá. Dvořák exkluzivně pro Borovan.cz na dotaz, zda odešle svou přihlášku do výběrového řízení, uvedl: "Asi ano." Ve hře je tak jeho druhé funkční období v čele veřejnoprávní stanice (v letech 2017 až 2023).

Uchazeči mohou podávat přihlášky ve dnech 23. , 24. a 27. března. Finálový výběr by měl proběhnout na konci dubna (podle předběžného plánu 26. dubna). Dvořák veřejnoprávní stanici šéfuje od podzimu 2011.

Účast zkušeného televizního manažera Dvořáka v tendru na ředitele Kavek znamená, že již podle všeho má pořešenou podporu některých důležitých hráčů z politiky (velmi pravděpodobně především ČSSD) a velkého byznysu. Za Dvořákem také stojí vlivná lobby z uměleckých a producentských kruhů, které šéf ČT zajistil široké portfolio pracovních a zakázkových příležitostí díky rozjezdu systému kreativních producentských skupin na Kavčích horách.

Rovněž dubnový termín volby ředitele ČT hraje Dvořákovi do karet - mezi kandidáty bude vybírat současná Rada ČT, nikoliv ta, na kterou bude mít vliv předpokládaný vítěz podzimních voleb ANO. Navíc, velký Dvořákův nepřítel, ministr financí, lídr ANO a mediální mogul Andrej Babiš má nyní jiné starosti, musí vysvětlovat ne zcela běžné operace s korunovými dluhopisy, původ svého majetku a podezření ze záměrného neplacení daní.