reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Kellnerova strategická investice CETIN loni vydělala v čistém přes 2 miliardy

Strategická investice nejbohatšího Čecha Petra Kellnera (foto), společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN), loni utržila 20,38 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 1,3 miliardy korun.

Na Českou republiku v obou letech připadal výnos ve výši cca 12,3 miliardy. EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) dosáhl 7,8 miliardy korun, čistý účetní zisk pak 2,255 miliardy (meziroční nárůst o 310 milionů). CETIN loni Kellnerově skupině PPF vyplatila na dividendách celkem 3,9 miliardy korun plus 28,4 miliardy z rezervních fondů.

Zadluženost firmy u bank na počátku prosince 2016 dosáhla téměř 25 miliard korun. Dne 6. prosince 2016 vydala dceřiná společnost CETIN Finance eurodluhopisy v objemu 7,9 miliardy korun a 625 milionů euro. Tyto peníze CETIN použila k předčasnému splacení zbývající části bankovního úvěru.

CETIN, která má pod palcem rozsáhlou síťovou infrastruktru (infrastruktura mobilní sítě O2 a T-Mobile, pevné metalické a optické sítě atd.), vznikla v polovině roku 2015 odštěpením z někdejšího O2 Czech Republic.