reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Švédská MTG může poslat akcie Primy miliardářovi Zachovi, úřad kývl na transakci

11:13, 13. 4. 2017

Slánskému miliardáři Ivanu Zachovi již nic nestojí v cestě k většinovému ovládnutí televize Prima. Antimonopolní úřad nyní povolil vstup společnosti Denemo Media do vehiklu FTV Prima Holding, který ovládá licenční firmu FTV Prima.

Rozhodnutí již nabylo právní moci. Znamená to, že Denemo získá dosavadní 50ti procentní podíl v Primě, který doposud držel švédský mediální koncern MTG. Obchod byl oznámen na konci letošního ledna. Druhou půlku dlouhodobě drží právě Zach/jeho vehikl GES Media.

"Při posuzování dopadů spojení se úřad zabýval oblastí televizního vysílání a výroby televizních pořadů a oblastí prodeje inzertního prostoru v různých médiích, jako je televize, internet nebo rozhlas. Po přezkoumání uvedených oblastí úřad konstatoval, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže."

V Denemo Media Zach oficiálně vlastní 25 procent, zbytek pak podnikatel Vladimír Komár. Po vstupu Denemo do FTV Prima Holding tak Zach oficiálně navýší svůj podíl v televizi na 62,5 procent, Komár bude papírově držet zbylých 37,5 procenta. Skutečné nastavení však bude poněkud odlišné, Borovan.cz jej popsal již dříve v textu z placené sekce (viz odkaz pod článkem).