reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Nová bitva v první miliardářské lize: Andrej Babiš versus Ivo Lukačovič

aktualizováno
11:58, 27. 4. 2017

Až doposud v poklidu si po světě létající a programující miliardář Ivo Lukačovič (na fotce vlevo) se v souvislosti s projektem Seznam Zprávy poprvé otevřeně dostal do těžkotonážní palby z nejvyšších míst.

Koncern Agrofert, který Andrej Babiš (vpravo) nedávno převedl do svěřenského fondu, nyní zaútočil na Lukačovičův stroj na peníze Seznam.cz. Agrofertu se nelíbilo několik reportáží na Seznam Zprávách, které se věnovalo některým obchodním aktivitám potravinářského a zemědělského koncernu, "především akvizici společnosti U Rytířů, akvizici společnosti Kostelecké uzeniny a Agro Jevišovice."

Zástupci Agrofertu tyto reportáže označili za "cílený, systematický a soustavně vedený mediální útok na společnost". Současně Seznam.cz vyzvali k ukončení údajně "diskreditační kampaně namířené proti Agrofertu či proti našim dceřiným společnostem" a nešetřili i výhrůžkami: "Pokud tato kampaň bude pokračovat, budeme bohužel nuceni učinit příslušné právní kroky."

Podle Agrofertu je zde i moment konkurenčního boje, vzhledem k tomu, že portál Mafry (rovněž svěřenský fond Agrofertu) Idnes.cz konkuruje portálu Seznam.cz. Zástupci Lukačovičovy firmy nařčení Agrofertu odmítly: "Ve zveřejněné tiskové zprávě není žádný skutečný doklad o údajných chybách v obsahu, které nám jsou ze strany společnosti Agrofert podsouvány. Ani být nemůže, protože reportáže zachycují pravdivá fakta. Jediné konkrétní tvrzení v tiskové zprávě – a sice nařčení, že redakce Seznamu nedala Agrofertu prostor k reakci – je lež," uvedl šéf Seznam Zpráv Jakub Unger.

Je to poprvé, co se Lukačovič kvůli Seznam Zprávám takto otevřeně dostává do křížku s jedním z nejmocnějších mužů v Česku. Seznam Zprávy odstartovaly loni na podzim, projekt s počátečními náklady hodně přes 100 milionů korun nyní tvoří cca padesátka redaktorů, editorů, kameramanů a střihačů. Jeho cílem je zlepšit některé klesající ukazatele homepage Seznam.cz, která je jedním z hlavních generátorů tržeb Lukačovičovy firmy.