reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Multimilionář Bajer investuje do Kašpárka v rohlíku

07:27, 12. 3. 2013

Slušně rozjetý dětský byznys Kašpárek v rohlíku získal silného finančního partnera. Do zastřešující společnosti Bejbypank vstoupí multimilionář a někdejší spolumajitel Centrum.cz Oldřich Bajer. Ten ve firmě získá 25 procent, které doposud patřily agentuře Ameba Production. V tomto pořadateli hudebního festivalu Rock for People Bajer drží 34 procent.

Dalšími podílníky v Kašpárkovi jsou David Dvořák (26 procent), Greenconsult (24,5 procenta) a Yinachi (24,5 procenta).

Kašpárek v rohlíku zahrnuje několik souběžných byznysových aktivit: stejnojmennou kapelu se známými hudebníky jako je Márdi (Vypsaná fiXa), Jan Kalina (Sto zvířat), Jiří Zemánek (Wohnout) nebo Milan Cais (Tata Bojs), divadelní představení nebo rozsáhlý merchandising pro děti. 

V letošním roce Kašpárek plánuje odehrát množství koncertů, které by měly na počátku září vyvrcholit vlastním rodinným festivalem Kefír. Pořadatelé doposud neprozradili, kde se uskuteční. Kefír hodlá nabídnout kromě vystoupení spřátelených kapel i speciální vlastní atrakce. V dubnu rovněž Bejbypank ve spolupráci s nakladatelstvím Argo vydá knihu s "originálními texty z Kašpárkova života, všemi písničkovými texty i notovým zpěvníkem".