reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

V červnu by měla odstartovat dětská televize Tuty se záhadným majitelem

10:57, 18. 5. 2017

Český televizní trh by měla od června obohatit nová televizní stanice Tuty, která se zaměří na dětské a mladé diváky od 4 do 17 let. Start, který by měl nastat 1. června, provází záhada: zástupci stanice odmítají z nepochopitelných důvodů prozradit, kdo je jejím skutečným majitelem.

To může působit z hlediska obchodu a sledovanosti kontraproduktivně: pro část rodičů se vzhledem k neprůhledným vlastnickým vztahům Tuty nemusí stát čitelnou a tzv. "bezpečnou" televizí pro jejich děti. Část rodičů novou stanice nezapne již jen proto, že nebudou vědět, kdo vlastně komunikuje s jejich potomky.

Oficiálním provozovatelem Tuty TV je akciová společnost TUTY Broadcasting. Statutárním ředitelem a předsedou správní rady Miloslav Maxa, při zápisu figurovali dva najatí advokáti. Na druhou stranu, TUTY Broadcasting dostala od vysílací rady řádně TV licenci k "provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů na 12 let".

Tuty TV by při startu měla být dostupná na Skylinku, v regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, na Astře, v kabelech UPC, v jednání je O2 TV. Příprava nové televize spolkla údajně desítky milionů korun, tým tvoří cca 25 lidí, převážně externistů. Obchodně Tuty TV zastupuje Atmedia Czech.

Denní programové schéma začne v 5:30, vysílat se bude do desáté hodiny večerní. Součástí programu budou pořady o youtuberech, seriály jako Teletubbies (foto), LOL, Winx Club, lifestylové magazíny nebo hudební klipy. Počítá se i s vlastním obsahem.