reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Mobilní operátor O2 pokračuje ve vnitřní restrukturalizaci, převedl dvě IT divize

15:20, 21. 5. 2017

Mobilní operátor O2 Czech Republic (na fotce ředitel Tomáš Budník), kterého majoritně ovládá skupina PPF Petra Kellnera, dále mění vnitřní uspořádání celé skupiny.

Na počátku letošního roku došlo ke vzniku nové důležité Komerční divize, zodpovědné za vztahy s rezidentními a firemními zákazníky, a divize Provoz. Další, aktuální změny se týkají vyladění role dceřinky O2 IT Services. Ta se má stát profesionálním dodavatelem velkých IT a ICT infrastrukturních řešení pro celý trh, nejen pro mateřskou skupinu.

Z tohoto důvodu nyní Budníkův management převedl z O2 IT Services na O2 dva interní IT útvary: divize Standardní zákaznická řešení a divize Aplikační podpora, která poskytuje interní IT aplikační podporu mateřské O2 Czech Republic. Převodem byla integrována do divize Provoz.

Samotná O2 IT Services prošla v uplynulém roce a půl významnými změnami. V únoru 2016 získala část vývojářské společnosti Corpus Solutions. Díky tomu posílila v oblasti vývoje aplikací a programování. Mezi hlavní rozvojové oblasti loni patřily zejména nové centrum kybernetické bezpečnosti Security Expert Center a Internet of Things/řešení z oblasti Smart City. Ke klientům IT firmy patřily/patří Česká pošta, RWE, Komerční banka, Lesy ČR nebo Český úřad zeměměřičský a katastrální. Podle naposledy zveřejněných údajů tržby firmy za rok 2015 dosáhly 577 milionů korun, v meziročním srovnání o 113 milionů více.