reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Lukačovičův Seznam.cz mění obchodního ředitele, nastupuje Martin Švarc

Doposud solidně vydělávající internetová firma Seznam.cz miliardáře Iva Lukačoviče pokračuje v razantních změnách TOP managementu. Po ekonomickém řediteli mění i šéfa obchodu.

Z pozice obchodního ředitele po osmi letech odchází Michal "Heiß" Heisig (mimochodem šlo o nejdéle sloužícího obchodního ředitele Seznam.cz vůbec), na jeho místo od 1. června přichází Martin Švarc (foto). Ten ve firmě doposud působil v oddělení business developmentu, kde měl na starosti strategii reklamních systémů a rozvoj výtěžnosti reklamního prostoru. S odcházejícím Heisigem spolupracoval například při přípravě plánu tržeb na rok 2017.

"Seznam se stále více soustředí na nové technologie, které pomáhají s efektivním prodejem našeho reklamního prostoru. Je potřeba celý obchod posouvat tímto směrem, a to je disciplína, kde má Seznam k dispozici silnějšího hráče, než jsem já. Martina jsem do firmy v roce 2015 doporučil a jsem rád, že nabídku stát se obchodním ředitelem od představenstva přijal," podotkl Heisig.

Švarc v Lukačovičově firmě pracuje od podzimu 2015. Předtím dělal v Brand Embassy, Adform a EuroRSCG. Jeho příchod je další v řadě personálních změn, kterými se Lukačovič snaží reagovat na některé signály eroze ve výkonnostních číslech společnosti. V listopadu 2016 oddělil strategický management firmy od exekutivy. V čele firmy Pavla Zimu vystřídal Michal Feix. Letos v dubnu kývl na obnovení marketingového oddělení. Před několika týdny se pak novou finanční ředitelkou stala Miroslava Chadimová, která nahrazuje ekonomického ředitele Milana Smutného.