reklama
reklama
Borovan.media
Exkluzivní byznysové informace
 

Retailový miliardář Zavoral začal na internetu prodávat elektromobily Tesla

10:46, 20. 6. 2017

Zatím čistě marketingová záležitost, která by se ale časem mohla změnit v zajímavý byznys: dnešním dnem největší e-shop Alza.cz miliardáře Aleše Zavorala spouští online prodej elektromobilů.

Imageová akce odstartovala s módní značkou Tesla. Alza.cz má v nabídce dva modely S75D za 3 miliony včetně DPH a X 100D (foto) za 3,5 milionu korun včetně DPH. Firma drží na skladě jednotky kusů, které kupuje přímo od automobilky. V letošním roce by chtěla prodat až desítky těchto vozů (mimochodem, podle Asociace pro elektromobilitu se loni v Česku prodalo 271 elektromobilů všech značek). Za Tesly je možné platit i v bitcoinech.

Souběžně s tímto startem pokračuje jednání Zavoralových lidí s dalšími výrobci elektromobilů na trhu (celkem jich je cca 12), zejména s Volkswagenem. Podle zástupců Alza.cz by se v nabídce e-shopu měly do konce roku 2017 objevit další značky.

Alza.cz v posledních letech kontinuálně navyšuje obrat. Loňské tržby podle předběžných výsledků dosáhly objemu 17,4 miliardy korun (bez DPH), v meziročním srovnání o 22 procent více. Hospodářský výsledek za rok 2016 firma nesdělila, v roce 2015 to byl čistý zisk přes 568 milionů korun.